Blogg

Vårstädning på 14 dagar

För er som inte är insatta i min spännande vardag (enligt någon kanske) så ska jag uppdatera. Jag försöker detoxa 2ggr/år. Vanligen vår och höst. Nu har jag idag sista dagen kvar av en 14 dagar lång kur.

Vanligtvis kör jag detox 1 vecka med enbart grönsaker och juicer men den här gången ville jag samtidigt testa en produkt som jag överväger att beställa in. Därför blev det 14 dagar frukt och grönt, med stöd av några dagliga drinkar. Helt ok drinkar faktiskt. Som bas i mina drinkar använde jag Ektas äppelmust. Rent och närodlat.

detox 3

Men erkänner att efter 14 dagar gav drinken ingen tjohoo-känsla precis,men tack vare äppelmusten så fungerade det. En annan orsak till vårstädningen är att höstens intensitet och stress resulterade i sämre matvanor och fortsatte i alltför MÅNGA matvanor under julhelgen. Jag var trött hela januari, hormonerna levde helt eget liv och jag hade en känsla av bakfylla varje morgon. Lätt illamående, tung i huvudet och trött, trött och TRÖTT. Next stop från bukhjärnan är mitt stackars huvud. Det börjar värka när magen inte fungerar. Min sömn var inte som tidigare och var också långt ifrån försvarlig mera. Så jag ville nolla systemet helt enkelt. För att jag lättare ska känna efter vad som ger och tar härefter. Kändes därför som ett lätt val att inleda med en detox.

Detox1

Det svåraste med kuren är det förbjudna saltet. För tillfället drömmer jag om stora feta laxar och längtar efter att få sätta tänderna i en bit rökt lax. Imorgon innan jobbet går jag raka vägen till torget och köper den största filé rökt lax jag hittar. Kan knappt vänta!

Men flera nackdelar finns det inte. Numera lider jag inte av tunga avgiftningssymptom de första dagarna i.o.m. att jag varken röker eller dricker kaffe. Torrt vitt vin dricker jag kanske 1 gång/vecka 1-2glas och socker äter jag begränsat. Så det är en stor bonus. För avgiftningen är Hemsk! Men energisvackan kom jag inte undan. Dag 5 kom den. När ingen muskel alls ville reagera mera. Dag 5 var jag apatisk. Formsvackan infinner sig oftast dag 5-7. Men åt mig vände det från dag 6. Då ökade energin och jag fick starka muskler som Bamse. Jag upplever överraskande stor skillnad då jag styrketränar nu jämfört med före detoxen. Mina muskler orkar så mycket mera och är mera explosiva. Helt tydligt är det lite dunderhonung i drinkarna. Andra fördelar är att jag är klarare i huvudet, ingen huvudvärk och framför allt är bakfyllekänslan på morgonen borta. DET är tjohooo. Jag sover bättre men ännu för korta nätter för min smak. Jag vaknar varje morgon senast kl. 5.30. Nu är jag inte ens trött när jag vaknar men jag vill ändå sova en stund till. Men där ska jag ingripa nu i fortsättningen. Akt 2 handlar om “hur man balanserar hormoner som visar en 40+-kropp absolut ingen respekt”, no mercy liksom. Sådant tolererar jag inte! Från imorgon fortsätter planen att balansera mina hormoner med mat och tillskott. Ser fram emot det nu. Aaaah, jag tänkte glömma en fördel; vätskan jag samlat på mig under sista tiden har jag också blivit av med. Första dagarna är ett evigt toaspring men ack så skönt när man känner att trampdynorna under fötterna minskar och fingrarna går att böja ordentligt. En detox gör dessutom gott för hela familjen. Jag har under veckan serverat familjen samma bassallad som jag ätit men med gott protein till. Vi äter överlag mycket grönsaker men nu har vi nog fyllt på depåerna ordentligt med vitaminer och mineraler. Vi får hoppas att det hjälper oss undan Mr Noro när han dyker upp.  Åtminstone att vi kommer lindrigt undan...

detox2

Men tillbaka till produkten. Den får klart godkänt av mig och jag känner att jag tryggt kan rekommendera den åt mina kunder. Jag kommer definitivt själv att göra om kuren. Varje vår och höst städar jag. En vecka, eller t.o.m. två med Alpha Plus.

Detox
Läs mera om produkten under länken http://www.alpha-plus.se/produkt/detox-plus-14-dagars-kur/ . Jag kommer dessutom att fortsätta använda Mighty greens och Psylliumfröskal. Den senare är passliga fibrer för tarmbakterierna att mumsa på. Dessutom ger skalen en längre mättnadskänsla.

Nå, nu när jag ändå är inne på det så ska jag passa på att tipsa om en fantastiskt bra bok som handlar om just tarmbakterier. Roligt skriven och snygg bok.

Foodpharmacy

Deras underhållande och informativa blogg hittar du här http://foodpharmacy.se/

Ännu mera fantastiskt är att du/vi  har möjligheten att träffa kvinnorna bakom den här boken och bloggen i höst. Youniums Sandra (www.younium.fi) planerar nämligen att fixa hit dem till hösten. Intressant eller va? Jag kommer att vara först på plats. Längst fram. Med anteckningsblock och penna i högsta hugg.  
 
Så alltid något att se fram emot!

Ta hand om dig och din tarmflora!

Ia