Yoga

MediYoga

MediYoga eller medicinsk yoga är en långsam och djupt avslappnande form av yoga. Den är anpassad till det västerländska samhället och passar människor som lever ett aktivt och ofta stressigt liv.

Passen och övningarna är planerade så att alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. Oberoende din hälsa, kroppsform, vighet eller ålder kan du delta på din egen nivå. Yogan hjälper dig att släppa förväntningarna du har på dig själv. Övningarna kan man göra sittandes på golvet eller på en stol.

Andningen i yogan är central och bara genom att träna den kan många känna lindring av symptom.

MediYogan är terapeutisk och har framgångsrikt använts till exempel vid vård av migrän och andra värktillstånd, stress, högt blodtryck, sömnproblem och ryggproblem. Den grundades år 1996 av Göran Boll i Sverige och används idag som vårdform på flera sjukhus i Sverige. Alla instruktörer har genomgått instruktörsutbildning som kräver utbildning i anatomi och fysiologi. 

medi yoga as medicine

Funktionell yoga

En holistisk yoga för vår prestationsinriktade västerländska livsstil som präglas av monotona rörelser och högt tempo.

Yogan är en blandning av andningsövningar, funktionella rörelser för styrka, rörelse och balans med fokus på våra vanliga obalanser. Fokus är inte på att få till olika asanas utan på funktionen och biomekaniken bakom en rörelse. 

Vanliga teman för yogan är fascia och lymfa samt rygg och nacke. 

Yogan avslutas med stretchande, öppnande och avslappnande yinpositioner och vi tränar samtidigt att möta kroppen och det vi upplever på mattan och utanför mattan med lugn och tolerans.

Allt för att vi ska hållas starka och smidiga, fysiskt och mentalt, i  en vardag som stundvis skakar om oss rejält. 

Sensing yin/Restorative
En yogaform för ultimatat vilan. Vi använder mycket redskap för att skapa bästa förutsättningar att låta musklerna vila i olika positioner.  Vi vilar i positionerna i 3-10min.

Ungdomsyoga

Ungdomsyogan baseras på mjuka, välgörande hathayoga rörelser. Fokus är på att mjuka upp kroppen och bli medveten om hur kroppsspråket påverkar vår sinnesstämning. Vi lär oss olika andningsövningar för mera lugn, bättre koncentration och ökad energi samt olika verktyg för att minska stress och oro.


Vad säger deltagarna?

MEDIYOGA

“Min första tanke då jag hörde om mediyoga var att höh vad behöver man det till... Tills dagen kom och utmattningen var där. Mediyoga var min räddning, tiden då jag med lov fick pusta ut. Det var mim träning. Så tacksam att jag fick plats på intron och sett alltid fram emot mediyoga passet. 

Tack Ia! Du gör ett så fint och värdefullt jobb. ❤🙏🏼”

Susanna

"Jag unnar mig själv mediyoga för att få varva ner, bara koncentrera sig på en sak och samla krafter, för att kunna fokusera mig igen på det viktiga i vardagen. Har lärt mig lyssna på min kropp vad den behöver och dessutom lyda den. "

"Kroppen mjukas upp, pulsen sjunker och en varm ström börjar cirkulera. Man känner sig efteråt lugn o harmonisk och hittar sin balans. "

Helena

FUNKTIONELL YOGA

"Trodde aldrig att yogan skulle bli så viktig för mig när jag började för fem år sedan.
Den funktionella yogan tillsammans med Ias kloka ord har blivit en del av min vardag.
Jag stannar upp under dagen, gör någon rörelse nu och då, tänker på något Ia sagt till oss under träningen.
Jag har fått ett lugn i min vardag, stressar inte, njuter mer av nuet.
Det här fortsätter jag med livet ut, absolut!"

Mikaela 

mediyogamediyoga