Kurser

Somatisk funktionell yoga våren 2023


Vi inleder funktionella yogan  v.3.
Måndagen den 16.1 - 13.2, kl.17.30 .

En omgång är 5veckor och priset per omgång är 65€ i salen, 60€ online eller vid kontant betalning i salen.
Lärare är Ia Snabb
Anmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Yogan passar utmärkt om du känner dig stel, öm och lever med värk. Vi har fokus på läkande vagusreglering, minskad muskelspänning och en välsmord, saftig psoas.
Den passar utmärkt som motvikt till en intensiv, kravfylld vardag eftersom både muskulär spänningsreglering, vagus- och psoasövningar gör oss lugna och redo att tackla vardagens utmaningar. Du kommer att få vila. Du kommer att få röra på dig.
Somatiskt innebär att vi lär oss yoga inifrån ut. Mitt mål är att du ska bli så återkopplad till din egen kropp och ditt inre att du med träningen utvecklar självtillit till ditt eget omdöme och träning. Du vågar vila när du behöver. Du vågar göra mjukt och långsamt och ge dig tid att programmera nya mjuka nervbanor. Du vågar känna själv vad och hur mycket du behöver av allt. Vi slopar alla linjeringar som lätt leder till prestation. Du ska bli din egen trygga lärare! Min roll är att starta resan åt dig, ge dig alternativ och stöd i början.
För vagus gör vi olika korta övningar, som du enkelt kan fortsätta göra hemma.
För en saftig och välfungerande psoas gör vi mjuka flöden och sensing yinyoga, en mjukare form av yinyoga där vi undviker statisk stretch som aktiverar vår skyddande stretchreflex.
Psoas- och coreövningarna kan göra dig varm och svettig då vi jobbar med vår djupa muskelkedja; deep front line elelr hållnigskedjan, som ofta anses vara boven bakom värk och stelhet i kroppen.
För muskulär avspänning gör vi bl.a. pandikuleringar.
En mycket skön yoga!
Du kan delta i salen och online.
Anmälningar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Som betalning funkar förutom kontanter och kort också edenred, e-passi och smartum.