Kurser

NY! Vila dig hel

När? 2.3-23.3.2023, torsdagar kl. 18-19.30
Var? Livsstilskällan, Trollbergsvägen 12
Pris? 53€ på plats (50€ online)
Anmälningar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Välkommen med på 4 sköna torsdagskvällar för nedvarvning, kvalitativ vila och välförtjänt egen tid.

En mycket lugnande kurs med information och övningar för avslappning och återhämtning. Du får insikt hur andningen påverkar dig. Du lär dig skillnad på muskulär och mental avslappning samt den mycket lugnande haveningtekniken.

Under 1,5h guidas du in i avslappnande övningar och vidare tryggt in i bekväma positioner som snällt släpper på muskulära spänningar och låsningar i själen. Övningarna har sin grund i den mjuka Sensing Yin Yogan och Restorative yogan. Vi använder mycket redskap för att anpassa övningen till vår fysik. När vi väl har bekvämt vilar vi någon minut i varje position till enbart skön bakgrundsmusik.
Ifall du provat på den traditionella yinyogan och upplevt att du aldrig får bekvämt. Du har mest känt dig frustrerad, klumpig och stel. Då är det här ett bra alternativ. Vi använder mycket stöd för att ge kroppen den ultimata möjligheten att våga slappna av. Vi är i rörelse mellan våra positioner för att förbereda våra ömma, stela muskler innan vi går in i våra positioner. Vi är aldrig stilla i något som är ens lite obekvämt.
Under kursen kommer du att få prova på tekniker för att lugna kropp och sinne. Vi kommer att träna lugnande medveten andning. Du får prova på bl.a. muskulär avspänning, mental avspänning och havening teknik som kan lugna dig när du upplever oro och lindrig ångest. Havening är också en bra teknik för självmedkänsla.
Min önskan är att du under de här veckorna ska vila i någon av positionerna hemma mellan våra träffar och göra avslappnande övningar för att träna dig på att få in kvalitativ vila i din vardag. Tanken är att du avsätter ca 15-20min tid ca 2-3 ggr/vecka för att ge dig själv en chans att hitta en väg in i en skön och mera balanserad vardag.
Varmt välkommen med till Livsstilskällans vackra sal och vila i lugnande energier!

Anmälningar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Pris: 53€
Du kan också delta online, då är priset 50€.
Lärare på kursen är Ia Snabb
Med en bred och omfattande, ca 1000h, utbildning i yoga. Utbildningar som berör kursen är
Yin Yoga (80h)
Sensing Yin (40h)
Restorative Yoga (25h)