Kurser

LÖRDAGSRETREAT

En hel dag med vila och må bra-kunskap!
Inga måsten, färdigt dukat bord och återhämtning i trivsam miljö och gott sällskap.

När? 15.09, 13.10, 10.11, 08.12 kl. 10-16, du väljer om du deltar i ett tillfälle eller flera. Begränsat antal platser och lördagarna blir fort fullbokade.
Var? Livsstilskällan, Bryggerigården, Ekenäs

Anm. till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 040-587 5151

Den allra, allra bästa träningen och känslan av träning får vi efter att ha yogat en hel dag med andra. Då lyfter gruppdeltagarnas energier varandra, träningen hinner sjunka in och effekten håller i sig flera dagar. Det här gäller också för nybörjare och de som inte yogar regelbundet. De kan också uppleva närapå en euforisk känsla efter endast en dag. Inga förhandskunskaper behövs. Alla kan vara med!

Vi inleder och avslutar varje lördag med att yoga enkla pass inspirerade av mediyoga som alla klarar av. Passen är designade för att motverka stress. Vi andas. Vi äter lunch på Cafferie. Efter lunch vilar vi på maten och lyssnar avslappnat på föreläsning.

Schema för en lördag:
Kl. 10-12 Yoga
Kl. 12-13 Lunch (5 minuters promenad till Cafferie)
Kl. 13- ca.14.30 Kaffe/te, vila och föreläsning
Kl. 14.30-15.30 Yoga
Kl. 15.30-16 Diskussion

Avgiften för en hel lördag inkl. lunch är 55€ (exkl. lunch 50€)
OBS! Temat Hjärtat 13.10 är avgiften 60€ inkl. lunch (55€ med egen lunch).

Kom bara Du, kom tillsammans som grupp. Du är lika välkommen oberoende hur!
Kom med och vila, njuta och uppleva.

Retreaten öppnar upp möjlighet för allt flera att få tanka kraft och inspiration, verkligen få vila, åtminstone för en dag. Även om det bara är en dag så kan det vara början till den förändringen du behöver. Du kommer att under dagen vaggas in i total avslappning, sinnet stillar sig och allt känns plötsligt mycket klarare och tydligare. Tillsammans med andra som så ofta delar samma känslor som du blir du starkare och lugnare. Effekten bär du med dig flera dagar och med lite självhjälp ännu längre. Varje lördag ingår en föreläsning om ett måbra-tema.


Du kan anmäla dig till ett tillfälle eller flera. Inga förhandskunskaper behövs. Höstens tema:

15.9 Tema: Vad är stress och återhämtning?
Stress är INTE samma sak som att ha mycket att göra. Stress är en fysiologisk reaktion som är nödvändig och viktig. Om vi använder den rätt har vi stor nytta av den. Det är bristen på återhämtning som gör oss sjuka.
Varför blir vi sjuka och hur återhämtar vi oss? Det får du svar på den här lördagen.

13.10 Tema: Hjärtat, självkärlek och självomsorg
Det största hjärtat är det hjärta som också har plats för ägaren själv. Varför är vi så bra på att ta hand om alla andra men inte oss själva? Hur kan vi bli bättre på det? Gästföreläsare Coach Sandra Lindholm, som jobbar med verktyg för välbefinnande, berättar mera om det. Här kan du läsa mera om Sandra http://sandralindholm.com/ . Vi avslutar dagen med ett mediyogapass för Hjärtat.

10.11 Tema: Livsstil för bättre sömn
Allt flera människor lider av försämrad sömn och sömnproblem idag. Hur kan man själv med hjälp av livsstilsförändringar påverka sin sömnkvalitet? Du får tips och material om förändringar och rutiner som kan hjälpa dig. Vi avslutar dagen med ett pass för bättre sömn.

08.12 Tema: Hjärnhälsa
Stress, kost och motion har direkt påverkan på hur vår hjärna fungerar och mår. På plats har vi gästföreläsare Elin och Margaretha från Din Hälsa som berättar mera om hjärnan, om kost och tillskott som stöder din hjärnhälsa. Vi diskuterar även andra livsstilsförändringar som kan ge klarare tankar och bättre minne. Läs mera om Din Hälsa här http://dinhalsa.fi/.

Anm. till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 040-587 5151. KOM IHÅG att meddela om och/eller vilket alternativ du äter (info om lunchen kommer i augusti, anmäler du dig före det återkommer jag i höst).

Avgiften för en hel lördag inkl. lunch är 55€ (egen lunch med 50€)
OBS! Temat Hjärtat 13.10 är avgiften 60€ inkl. lunch, 55€ med egen lunch.

Plats: Livsstilskällan vid Bryggerigården, Ekenäs (våningen under EKTA-bryggeri)

Lunchalternativ på Cafferie 

A. Batatsoppa + pestosallad (inneh. cashew+parmesan) med kyckling B. Batatsoppa + pestosallad (inneh. cashew+parmesan) med halloumi

Är du nötallergiker? Då får du annat alternativ i samband med anmälan.

Alla alternativ är glutenfria.

Meddela också om du har någon diagnos eller fysisk skada som kan påverka din träning så att vi kan beakta det vid förberedelserna.

Kom med!
Tillsammans skapar vi magi!

Minimiantal 8pers
Maxantal 15 pers

rawpixel com 442650
Annulleringsvillkor: Vid avbokning söndag-onsdag innan eventet debiteras 20€. Vid avbokning torsdag till lördag innan eventet debiteras 40€. Vid sjukintyg av läkare eller ersättare debiteras 0€.