Kurser

Kärleksfulla val - en veckoslutskurs för ditt parförhållande

Vill du skapa möjligheter för mer förståelse och tillit i vardagen med din partner? Vill du upptäcka mer om dig själv och det du önskar och behöver - utforska det i dig som stöder den kärleksrelation du längtar efter, och tona ner det som står i din väg? Vill du lära dig att kommunicera öppet och ärligt med din partner, och med stöd av varandra kunna möta förändringar och hantera utmaningar? Den här veckoslutskursen ger dig verktyg och metoder som stöder trygga och glädjefyllda parförhållanden. Den öppnar upp för självinsikt och därmed för ett närmare förhållande till både dig själv och din partner.

Anmäl dig på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 18.10.2019.


När du ökar din självkännedom kan du påverka ditt förhållande på ett positivt sätt.

Kursen erbjuder dig en möjlighet att bekanta dig med olika tankemönster och handlingsstrategier som påverkar ditt sätt att vara i en nära relation. Vi undersöker varför vi i vårt parförhållande antagit vissa roller, som vi kanske inte ens är särskilt bekväma med. Vi granskar vårt eget sätt att uttrycka och kommunicera våra känslor till varandra. Vi övar på det inre samtalet och får ta del av ett antal andra verktyg som stöder oss att hitta nya sätt att vara tillsammans på, att bemöta varandra, att berätta, lyssna och ta emot. Vi ser att ju mer vi ökar vår medvetenhet om det som styr oss i våra parförhållanden, desto större växer sig möjligheten att med kärlek välja hur vi handlar gentemot varandra. Vi lär oss att själva skriva om manuskriptet för vårt förhållande och därmed skapa det vi önskar och drömmer om.

Kärleksfulla val riktar sig till alla som är intresserade av att lära mer om hur vi själva påverkar och kan ta ansvar för våra parrelationer. Kom som singel, med din partner, eller på egen hand! Vi jobbar kring kortare föreläsningar, diskussioner i grupp samt olika typer av övningar. För dig som sedan länge lever i ett parförhållande erbjuds nya perspektiv på vardagen med din partner. Du som däremot just stigit in i en ny relation, eller känner dig redo för ett nytt förhållande, har nu möjlighet att på förhand skaffa dig insikt i hur du i din relation kan undvika onödiga, men ofta typiska ”fällor”. Kärleksfulla val grundar sig på den amerikanska psykologen och familjeterapeuten Bruce Fishers teori om parförhållandets manuskript samt vars och ens möjlighet att upptäcka och påverka egna tankemönster och förväntningar kring en nära relation. Kursupplägget är förebyggande och pedagogiskt, och riktar sig därför inte till par i akut kris.

Kursdragare: Audelina Ahumada
Tidpunkt: 25-27.10.2019, med början fredag kl. 18 och avslutning söndag kl. 15.
Plats: Livsstilskällan, Bryggerigatan 13, 10600 Ekenäs
Kurspris: 200 e/person – 350 e/par
Early bird: 170e/person – 300e/par då betalt före 30.9.2019

Anmäl dig på adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 18.10.2019.

Om Audelina
Audelina är socionom till utbildningen och har därtill skolning för att dra kurskonceptet Kärleksfulla val (rakastavavalinta.fi). Hon har sedan 2010 dragit grupper med fokus på självkännedom och inre utveckling samt deltagit i ett antal skolningar och kurser som givit henne verktyg att stöda mänskor då de står inför dessa processer. Audelina jobbar för tillfället på Folkhälsans skyddshem Villa Familia. Hon har också en pol.mag i folkrätt och jobbade fram till år 2015 med mänskorättsforskning.