Kurser

Intensiva barn, 6-9åringar

En kortkurs för föräldrar med barn i ålder 6-9år (en förälder + barn)
När? 8.8 och 15.8.2019, kl 17-18.30
Var? Livsstilskällan
Pris? 38€/barn+ en vuxen

Att vara liten, full av tankar och intensiv kan vara tungt för både barnet och den vuxna. Intensiva barn tystas ofta ner och avvisas som besvärliga. De upplever att de inte duger som de är och de förblir omedvetna om alla de fantastiska egenskaper de bär på. Att vara intensiv med mycket tankar kan vara slitsamt och vi behöver alla någon gång pausa. I en värld, överfull av stimuli och intryck, behöver vi lära dem hur. Genom att ge redskap att balansera upp det intensiva, kan barnen få växa och känna att det är ok som det är.


Speciellt vid förändringar är det viktigt att ha redskap och rutiner att erbjuda barnet som ofta känner och upplever allt omkring väldigt starkt, t.ex. vid skolstart.

Därför ordnar vid skolstart en kortkurs i 2 delar med övningar baserade på yoga, tankeövningar och mindfulness för barn. Men kanske det viktigaste, egen erfarenhet som fungerat för oss.

Föräldrar till intensiva känslobarn känner sig ofta utmattade, hjälplösa och förvirrade. Kom med och träffa andra föräldrar i samma situation och inse att du inte är varken ensam eller otillräcklig. Du har ett intensivt barn som besitter en fantastisk kreativitet och förmåga att bidra. Som förälder ska vi tillåta, uppmuntra och acceptera. Vi ska vi lära oss att stöda barnet till balans och den vägen låta barnet växa till den fantastiska individ det har resurser till.

Kursen är helt och hållet diskussions- och övningsbaserad. Vi lär oss några barnyogaövningar, tankeövningar och kortare fysiska övningar som lugnar, samt ger förslag till rutiner som ger barnet (och vuxna) en chans att landa inför kvällen, stressande situationer eller spännande förändringar.
.

För bästa resultat och öppen diskussion är det viktigt att gruppen är liten så platserna begränsas till max 10 vuxna med barn i ålder 6-9år.

Köp din biljett i vår webshop https://holvi.com/shop/5fYrJ5/product/4e59bd0e191344c960e17aff7e500912/?fbclid=IwAR0r1HYmZ7C7j-HrqvKg-JlMrqDw25oFHBY7k8LiynwwY4-wBKpStIft3RU. Vill du betala kontant, med smartum eller e-passi anmäler du dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Anmälan är bindande men inte personlig så du kan ge din plats vidare vid förhinder.Kursledare:
Melvin, 8år
Ia Snabb, Melvins mamma, mediyogalärare, pedagog, NLP-practitioner, barnyogaledare, balansinspiratör för barn m.m.